Mycket fin fredag i Karlstad

Att gå igenom Karlstad på väg mot festivalområdet är en ren fröjd. Staden lever i allra högsta grad upp av Putte i Parken och festivalbesökare blandas med karlstadbor och turister i en salig röra. Kanske att sista biten mot festivalområdet är en av de finaste vägarna man som festivalbesökare kan uppleva.
Shine on!

Britta Persson (HHHH)
Vi startar vår andra dag hos Putte med Britta Persson och Musikguiden i P3 Sommarsession. Britta varvar sin musik med korta intervjuer av Kitty Jutbring som är programledare för P3 Sommarsession. Det känns som att Britta älskar Karlstad och att kärleken är besvarad. Vi kärade ner oss totalt i Brittas Forevers-halsband som alla i bandet bär. Om vi tokdansade till Grunge Girls? Självklart!

Hästpojken (HHH)
Martin Elisson & co kliver på Sunstage i strålande solsken och det är svårt att inte dras med i allsången till Sommarvin. Hästpojken känns glad, lite svajig och det blir liksom inte mycket mer sommar än så här.

Lune (HHHH)
När vi kliver in på Teaterscenen för att kolla in svenska Lune, eller Linnea Martinsson som hon heter,är det fullsatt och publiken sitter som trollbundna. Lune har en annorlunda, sittande scenshow och bjuder in oss i sin värld med mycket attiraljer och vi får delta i en performanceakt utöver det vanliga. Det byts kläder under tystnad och sprids guldglitter över publiken med en håv. Till slut står Lune på sitt podie endast iklädd baddräkt, strumpor och badtofflor och det känns faktiskt inte konstigt alls. Hon är en svensk Björk och har en fantastisk röst. När Leave the world behind you börjar kan vi inte sitta still längre. Allsången och spontandansen är ett faktum!
Lune på Putte i Parken 2013

The Sounds (HHHH)
Maja Ivarsson och bandet är i högform när de äntrar Sunstage och de flirtar hejdlöst och ohämmat med publikhavet som röjer järnet. The Sounds är rockigt klyschiga men ett grymt liveband. Maja är en stark frontfigur och ger oss precis det vi vill ha. Bra mellansnack, hitskavalkad och kärlek. Hela bandet känns grymt peppade och är samspelta och tighta. Det är ingen underdrift att säga att The Sounds lyckas med den mesta allsången so far.
The Sounds på Putte i Parken 2013

Håkan Hellström (HHHHH)
Ja vad ska vi säga? Håkan gör succé. Igen. Kolla själva när Stage of Joy exploderar till Känn ingen sorg för mig Göteborg. Karlstad älskar Håkan och Håkan älskar Karlstad!

Idag skiner solen i Karlstad från en blå himmel och vi längtar efter Putte. Ikväll ser vi fram emot Oskar Linnros, Shout Out Louds, The Black Crowes, Discoteka Yugostyle och Scooter. För att inte tala om några av matvagnarna vi upptäckte igår – smörgåstårta ftw!