Finalen - sista dagen i Karlstad

Så har vi då spenderat vår sista festivaldag i strålande solsken tillsammans med Putte och nås av nyheten att Niclas Lagerstam och hans gäng lyckats slå publikrekord under festivalens sista dag! Välförtjänt och fett med grattis säger vi!

Ulf Lundell (HH)
En uttråkad Ulf Lundell kliver på Stage of Joy under festivallördagens första timmar. Han inleder med några låtar från senaste plattan Rent förbannad och det mesta låter klassiskt Lundellskt. Största jublet, från vad vi gissar är de trogna fansen, kommer ändå när de äldre hitsen som exempelvis (Oh La La) Jag vill ha dej radas upp. Lundell känns lite förbannad och trött på det mesta och hinner under sin spelning skälla ut både en och två personer i publiken. Att han också tycker att samhället har ballat ur sen 60-talet tänker vi inte ens kommentera. Nej Uffe – bättre kan du.

Oskar Linnros (HHHH)
När Oskar Linnros och hans band kliver på Sunstage höjs energin och tonårsvrålen. Han är efterlängtad. Både Oskar och bandet känns knasigt peppade och den genuina glädjen på scenen smittar av sig på den stora publiken. Vi har följt Oskar sen solodebuten 2010 och slås av hur mycket han vuxit in i rollen som soloartist efter de framgångsrika åren i Snook. Linnros känns så självklar och trygg på scenen när han fyrar av sin hitskavalkad med låtar som Genom eld, Från och med du, Gå hem och Kan jag få ett vittne. Det här är ett av lördagens starkaste kort. Det var svårt att inte ryckas med, sjunga sig hes och dansa sig svettig. Kolla in det här så förstår du själv:


Discoteka Yugostyle (HHH)
Att bandet, som består av tio bästa vänner från Lund, älskar balkaninspirerad disco går inte att ta miste på när vi kliver in på festivalens minsta scen Holken. Där är tokdansen redan i full gång och gänget på scenen trängs för att vara så nära sin publik som möjligt. Låtarna de levererar påminner mycket om varandra men det är väl så balkandisco ska vara. Discoteka Yugostyle har som mål att sprida jugoslaviskt disco-kaos och vi säger: Mission completed! De har spelat ihop i tio år nu, men inte riktigt nått någon storpublik än. Hellsisters är dock övertygade om att det här är ett gäng vi kommer höra mer från i framtiden. Kom ihåg var ni hörde det först!

Adam i Shout out Louds på Putte i Parken 2013Shout Out Louds (HHHHH)
Visst – det kan hända att vi är lite partiska när det gäller Shout Out Louds. Bandet är lite av ett favvoband för Hellsisters. Men. Långt innan de går upp på Theater stage så har mängder av fans börjat trängas längst fram vid scenen och peppen är stor. När Adam Olenius och övriga i bandet kliver på bryter jublet ut. De varvar äldre låtar som Please, please, please och Impossible med låtar från senaste plattan Optica. Theater stage har till största del plats för sittande publik, men det är inte att tänka på. Hela stället står upp och både sjunger och dansar efter bästa förmåga och Shout Out Louds njuter. Olenius säger att de är glada över att få spela på Putte för första gången och att det är en av de bättre spelningarna på länge och vi säger ja på den. Att Adam sen ger sig ut i publiken och sjunger gör inte direkt att vi älskar honom och övriga Shout Out Louds-gänget mindre.

SCOOTER (H)
Visst, Scooter har under åren haft en lång lista hits och sålt över 25 miljoner skivor, men det är ändå inte en bokning som imponerar. Speciellt inte som finalakt på en i övrigt väldigt välbokad festival. Vi blir överraskade av att det är knökfullt framför scenen och att så många sjunger med och tokdansar (många här är yngre än Scooters hits). Vi gör det inte och kollar in spelningen lite på avstånd. Men det klart – det är ändå finalakt på en väldigt lyckad festival och när Scooter dammar av hits som Fire, Faster harder Scooter och How much is the fish, så ja okejrå. Då kan det väl hända att även vi vickade lite poptass.

Fyllda med nya härliga festivalminnen säger vi hej då till Putte i parken för den här gången. Vi har varit med sedan starten av festivalen och tycker verkligen att den drar åt rätt håll. Det sker positiva förändringar varje år och vi längtar redan till Putte i Parken 2014. Tack för skönt häng, god mat, trevliga funkisar och vakter och tack Karlstad för solen!

20130709-104903.jpg