Krunegårds käftsmäll

krunis1-copy

Äntligen! Vi kan ju inte säga annat än att vi längtat som de två Krunelovers av rang som vi är. Idag är det release för Markus Krunegårds nya EP Härskarens Teknik. Lite att vi ändå undrar hur han orkar? Precis när man tänker att Markus Krunegård nog behöver ladda batterierna en liten stund efter tidigare succéplattan Rastlöst Blod, så släpper han käftsmällen Härskarens Teknik där låtarna har en energi som kan driva upp tempot även hos den lugnaste filbunke som norra Europa skådat. Längtar du efter att få höra Markus dra av en genialisk ballad likt LA, LA eller Stjärnfallet, ja då kan du stänga av på studs. Titelspåret med den klassiska falsetten är ilsket, distat och har en frenetisk energi. Eller ja – så låter egentligen alla fem spåren. Markus Krunegård levererar längtan, bakisångest, kärlek och pricksäkra vardagsbetraktelser på ett sätt som ingen annan än Prinsen av Peking kan. Härskarens Teknik är helt enkelt på legendariskt Krunegårdsmanér, en musikalisk fyrverkeritårta och vi älskart! Det är bara en grej vi inte gillar egentligen – den är för kort. Vi hade lätt pallat minst fem spår till!

Har du lyssnat än? Behöver du ha en fet spark i baken för att komma igång idag? Well – varsågod!