Känn ingen sorg (HHHH)

Det är ingen tvekan om att 2013 är Håkan Hellströms år. Den kritikerrosade Det kommer aldrig va över för mig-plattan, en bejublad turné och så braksuccé för filmen baserad på hans texter, Känn ingen sorg.

Adam Lundberg och Josefin Neldén, Känn ingen sorgHellsisters fick igår äran att vandra den röda mattan fram på galapremiären av Känn ingen sorg, långfilmen som baseras på Håkan Hellströms texter. Och som gammalt Hellström-fan är det förstås svårt att inte bli tagen när gamla favoritlåtar får liv och blir kött och blod och riktiga människor – för oftast känns det väldigt väldigt rätt.

Inledningsvis känns storyn lite tunn och en del scener overkliga (fetaste takvåningen ala New York-loft och en enda Gaisare vs ett gäng IFKare tex), men det tar sig ju längre filmen rullar. Historien faller på plats och de fyra huvudpersonerna känns så självklara och bra och fina. Framförallt är det Adam Lundgrens rakt-in-i-hjärtat-skådespel jag kommer att minnas.

Och det är bra. Jag både skrattar, gråter och blir sjukt rädd. Och efteråt när vi promenerar genom den ljumma Stockholmskvällen känns det inte alls så himla konstigt att Älvsborgsbron går hela vägen till Rio.

"Jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än", Känn ingen sorg

Idag lyssnar Hellsisters högt på den här fantastiska plattan. Gör det samtidigt som du bokar din biljett här.