Håkan Hellström avtäcker sin egen version av berömd skulptur under Bråvalla-festivalen

Håkan Hellström avtäcker sin egen version av berömd skulptur under Bråvalla-festivalen

Skulpturen Revolver med knut är en av världens mest kända och kraftfulla symboler och har under åren fått olika utseenden då framstående profiler (bla Yoko Ono, Paul McCartney, Muhammad Ali, Ringo Starr och Lionel Messi) visat sitt stöd för Non-Violence Project Foundation genom att skapa egna unika versioner av revolvern.

För att skapa kännedom om arbetet mot våld i kommande generationer så utser stiftelsen Non-Violence Project i år en ung kulturambassadör och Sverige blir första land som kan offentliggöra sitt val, nämligen ingen mindre än Håkan Hellström. Håkans uppdrag är att genom att skapa sin egen design av revolvern sprida kunskap om stiftelsen till de som inte har full vetskap om stiftelsens arbete och Carl Fredrik Reuterswärd som gjorde den ursprungliga versionen av revolvern.

Håkan kommer att avtäcka sin version av skulpturen, Peace N Luv, på Bråvallas VIP-område på fredag.

Är du nyfiken på skulpturen men står utan VIP-biljett så finns tröst! Håkan Hellströms version av skulpturen kommer att kopieras i 499 mindre, handmålade och numrerade exemplar som snart kommer att finnas till försäljning genom www.hakanhellstrom.se och www.nonviolence.com. Intäkterna från försäljningen går till stiftelsen bakom Non-Violence Projects utbildningsverksamhet som redan idag utbildat drygt 10 miljoner barn, ungdomar och ledare/lärare runt om i världen i ickevåldshantering. Fint!