Två helt olika men sköna festivaler

Två helt olika men sköna festivaler

Vi fullkomligen älskar festivaler, det har nog inte undgått någon. Alla borde festivala, hela tiden! Därför tänkte vi tipsa om två festivaler som vi inte besökt, men ändå är himla sugna på!

 
Howl from the coffin
Vi har förstått att namnet Hellsisters indikerar att vi rör oss mer på den tyngre delen av musikscenen, vilket inte riktigt stämmer. Men ibland måste man kliva ur sin comfort-zone och prova något nytt. Och vi tycker att festivalen Howl from the coffin verkar vara en jäkla genifestival för dödsmetall-älskare som funkar precis som den perfekta drömfestivalen. Bra musik i skön natur (Ölsta Folkpark, Färingsö, Stockholm), dedikerade fans och iskalla öl. Sen har vi förstått att banden som spelat på tidigare versioner av Howl from the coffin har bjussat mycket på oväntande bokningar och premiärspelningar av nya låtar. Det är kärlek!

Färdiga bokningar för sommarens Howl from the coffin (26 aug 2017):
– Bastard Grave, death metal, Helsingborg
– Entrench, thrash metal, Västerås
– Disrupted, death metal, Ludvika
– LIK, death metal, Stockholm
– Nazghor, black metal, Uppsala
– Tyranex, thrash metal, Västerås

Här köper du din biljett hos Biletto!

Vi som älskar 90-talet
Vårt andra tips bjussar inte på någon dödsmetall, inte ens någon pudelrock. Här är det eurodisco som är fokus! Den turnerande festivalen Vi som älskar 90-talet besöker fyra städer under juli månad (Stockholm, Göteborg, Kalmar och Malmö) och har med sig vassa dragplåster som Aqua, Vengaboys, Paradiso, Haddaway, Corona och Dr Alban. Nostalgi deluxe! Även här kan vi nog räkna med dedikerade fans i tidstypiska outfits och massor av dans. En sån där kväll när det är läge att ta sina dansvänligaste pjuck!

Biljetter till Vi som älskar 90-talet finns hos Kulturbolaget.