Fredag = låtsläpparfiesta

Fredag = låtsläpparfiesta

Fredag betyder skivsläppardag och vi har såklart spanat in några av de mest spännande releaserna idag och lyssnat in oss lite:

Beatrice Eli
Först ut är Beatrice Eli som släpper EPn The Careful EP, uppföljare till Die another day-plattan. Och Eli är riktigt riktigt bra! Det är tyngre och dansigare med en skön 90-tals vibb, inte alls lika radio-vänligt som hitkavalkaden på Die another day, men det känns bra! Beatrice säger själv att det handlar om relationer och känslan av att vara förlorad i kärleken och förlora sig själv till den.

Hon berättar i en intervju hos The line of best fit att hon jobbar på nytt material som ska resultera i en uppföljande EP och att hon planerar att spela en del under hösten. Håll utkik efter turnédatum alltså!

Timo Räisänen
Timo Räisänen släpper sitt mest intensiva och politiska album hittills idag. Tro, hat, stöld är resultatet av stenhårt arbete. När han senast skrev en skiva på svenska kände Räisänen att det blev det oärligt och materialet slängdes. Men tack vare arbetet med covers på Ted Gärdestads musikskatt hittade Timo rätt känsla och är nu aktuell med detta egenskrivna album på svenska. Dessutom stundar en turné med start i oktober.

Susanne Sundfør
Idag släpper även norska singer-songwritern och producenten Susanne Sundfør sitt kritikerrosade album Music For People In Trouble. Det är Sundfør’s mest personliga och gripande album hittills, perfekt för ensamma hemmakvällar eller långa höstiga promenader med tid att känna efter, men funkade även himla fint att stänga ute människor och stress på en proppfull tunnelbanevagn i morse. Bara ett tips 🙂

Tove Lo
Tove Lo släpper första singeln från kommande plattan idag, den dansgolvs-släpiga Disco Tits. Tove berättar för NME att Disco Tits handlar om att släppa loss med sin nyfunna kärlek. Naiv, uppspelt och utan följder.
Runt om på internet är det just nu mest snack om singelns coverbild och om det är ett rimligt sätt att marknadsföra musik. Vi gissar att vi lär höra mer i frågan. Albumet Blue lips (Lady wood phase II) släpps senare i höst.